2017. november 29., szerda

Antenna méretezés

Antenna méretezés

Az antenna elektromos hosszáról akkor beszélünk, ha a hosszat. RH-ra és URH-ra méretezve is. A CB-s, de még a rádióamatőr világban is. Koaxiális kábellel táplált többsávos antenna.


Rombuszantennák méretezése és kivitelezése. Nagyon egyszerű a CCIR- antenna méretezés. A megoldás a negyedhullámhosszú dipólantenna. Félhullámú antenna méretezése.


A rádióamatőr – 79. Az előző részben megismerkedtünk a félhullám hosszúságú dipól antennával. Ez az antenna. Ilyet a kézi készülékek. Miért is kell a tápvonalat hangolni? Viszont a félhullámú antenna két végen lesz a legnagyobb feszültség. Végül is a rezgőkör méretezése elkészült, amit a következő ábra mutat. Hertz már akkor a sugárzó dipól antennát egy parabola alakú reflektor fókuszpontjába helyezte.


Viszont találtam olyan oldalakat, ahol saját készítésű antennák méretezését és elkészítését ismertették. Különben ajánlom a Yagi Optimizer nevű yagi antenna méretező programot. DOS-ablakban fut. MHz yagi méretei.


A Yagi-Uda vagy ismertebb nevén a Yagi antenna az egyik legnépszerűbb fajtája az antennáknak. Jellemzőjük, hogy viszonylag. A hullámhossz ismeretében pedig tudjuk méretezni az antennát. A mérések egy nanoVNA-val történtek.


Az első DX-összeköttetések este kilenckor voltak. BiQuad antenna méretező. Free Online Engineering Calculator (Javascript) to quickly find the Dimensions of a Bi-Quad Antenna. Erősítős antenna.


TV és rádiókészülékekhez. DVB-T (digitális földfelszíni TV műsorszórás) vevőhöz.


Antenna méretezés

Mi az az antenna ? Elektromágneses hullámok kisugárzására vagy felvételére szolgáló vezető, amit az üzemi hullámhosszhoz kell méretezni. Az egyik legegyszerűbb antenna két, -egymásra merőleges- fémpálcából áll, amelyhez. A negyedhullámos drótantenna helyett a méretezett spirálantenna hangolt, esztétikus megoldás.


Antenna méretezés

Szolgáltatások. Az egyetlen pálcából álló passzív botantenna az URH adások vételére alkalmas, méretezett és kis helyfoglalása miatt népszerű. A kinézete ellenére meglepő jó. Hz-re kell az antennát méretezni.


Az hogy az antenna kör alakú, vagy rombusz, már nem annyira lényeges, mint az hogy egy keresztkeretes antennát. Létezik valami jel gyengítés vagy átalakítás hogy az antenna bemenetre tudjam.


A szélessávú UHF antenna (dB) rendelkezik a legnagyobb. Az Lés Ltekercsek méretezése a jobb kapcsolási rajzon található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.